KLICKA HÄR FÖR ATT ÖPPNA NYHETSBREVET I DIN WEBBLÄSARE Studieförbundsaktuellt 2011-03-23  
 
  Folkbildningsrådet
 
Folkbildningsrådet
         

 
Två nordiska webbseminarier om sociala medier Arbetar du med sociala medier? Vill du lära dig hur man använder det bättre? Följ med oss den 18 april och 18 maj om du är en lärare, rektor, organisatör, informatör eller administratör inom vuxenutbildningen.
 
18 april: Hur gör sociala medier sociala?
Hur kan vi genom vårt arbete i sociala medier uppmana folk att bidra, engagera och skapa interaktivitet? Hur kan vi hålla debatter, diskussioner, grupper och forum vid liv? Hur undviker vi våra online-tjänster från att dö, och förvandlas till en "enkelriktad" informationsspridning?

18 maj: Hur gör man en strategi för att överleva i sociala medier?
Så du har din Facebook-sida. Din YouTube-kanal. Din blogg. Vad händer nu? Hur gör du dem tillgängliga? Hur skapar man en strategi för att förstå det hela?

Vad är ett webinar?
Det är en timmes seminarium som äger rum i din dator. Allt du behöver är en internetuppkoppling och ett headset med mikrofon. Du måste registrera dig i förväg. Vi kommer att skicka en länk till mötesrummet dagen före webinaret äger rum för alla registrerade deltagare.

I mötesrummet kan du se och höra föreläsare, se bilderna, se listan av deltagare och chatta med de andra. Du har också möjlighet att sträcka upp en hand genom att klicka på "symbol sträck upp hand" och ställa din fråga eller ställa dina kommentarer när administratören ger dig tillträde att tala.

Observera att det finns ett begränsat antal platser, och när seminariet är fullt kommer vi att stänga registreringen.

Språket på webinaren är engelska.

Webinarierna är gratis. De är organiserade av NVLs
(Nordiskt Nätverk för vuxnas Lärande) nätverksgrupper Distans och NORDINFO.
 
 
 
 
 
Aktuellt från Folkbildningsrådet
 
 
 
         
 
Folkbildningsrådet, Box 380 74, 100 64 Stockholm Telefon:08-412 48 00 Fax:08-21 88 26
Epost:fbr@folkbildning.se

Avanmäl ditt nyhetsbrev här