Lšnk: Hem
Lšnk: SŲkLšnk: Hjšlp


CFL: Skapa lärgemenskaper på nätet
Publicerad: 2006-02-26

Bifogad fil för nedladdning (Klicka på namnet för att ladda ned):
L√§rgemenskaper.pdf 56Kb

FOLKBILDNINGSR√ÖDET INFORMERAR 2005-02-26
Information från Tore Persson tel. 08-412 48 09
------------------------------
CFL: Att skapa lärgemenskaper på nätet
------------------------------

Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL, inbjuder i samverkan med Folkbildningsrådet till:

"Att skapa lärgemenskaper på nätet"

En andra föreläsningsdag i en planerad serie på temat "Mötesbaserat samarbetslärande på nätet".

Torsdagen den 18 maj 2006, kl 10‚Äď16.30, p√• Liding√∂ folkh√∂gskola.


CFLs Kunskapsbildningsarbete kring folkbildningens flexibla lärande är erfarenhetsbaserat. Folkbildningens expertråd är navet i detta arbete som i dag, förutom antologin Folkbildning.net, har genererat sammanlagt 6 CFL-rapporter av handbokskaraktär (En sjunde, Flexibelt lärande som stöd för demokrati, kommer i april). I dessa har vi samlat, systematiserat, sammanställt och presenterat sådana kunskaper kring folkbildningens flexibla lärande som utvecklats i folkbildningens egen praktik. Detta har varit en framgångsrik strategi. På kort tid har vi kunnat förmedla mycket kunskap om möjligheterna med ett sådant folkbildningens flexibla lärande som bevarar de goda pedagogiska traditionerna från studiecirkeln och folkhögskolekursen.

Vi måste också vända ansiktet utåt och ta till oss även ny kunskap kring mötesbaserat flexibelt samarbetslärande som utvecklas utanför folkbildningen. Mycket sådan forskning sker i dag på högskolor och universitet, men ofta inte där man väntar sig att hitta den.

Med denna föreläsningsdag liksom med hela den planerade föreläsningsserien vill vi i folkbildningen introducera nya tankar kring hur ett samarbetslärande i nätbaserade möten kan se ut och vilka utmaningar folkbildningen kommer att ställas inför vad gäller framtidens lärande.

Efter själva programmet hittar du en kort presentation av de fyra föreläsarna där vi också anvisar aktuella texter skrivna eller redigerade av dem. För att få full utdelning av dagen rekommenderar vi deltagarna att läsa dessa på förhand och komma väl förberedda med frågor och tankar.

CFL bjuder på seminariet inklusive kaffe och lunch.

Antalet platser är begränsat och anmälan sker till ingemar.svensson@cfl.se senast den 1 maj 2006.

Välkomna!

Ingemar Svensson och Keith Bryant/CFL               Bj√∂rn Garefelt/Folkbildningsr√•det


------------------------------------------------
FOLKBILDNINGSRÅDET INFORMERAR är ett digitalt nyhetsbrev som skickas som e-post till enskilda beställare på folkhögskolor, studieförbund, länsbildningsförbund m.fl. Varje utskick läggs också ut i mappen "Folkbildningsrådet info" > "FBR Informerar" på Folkbildningsnätet och är dessutom tillgängligt på rådets webb-plats: www.folkbildning.se > fliken "FBR info".

Beställningar av "Folkbildningsrådet informerar" skickas till: FBR-info-prenumeration@folkbildning.net

Eventuella bilagor skickas normalt med som så kallade pdf-dokument, vilket innebär att man måste ha gratisprogrammet Acrobat Reader för att kunna läsa dokumentet på skärmen och skriva ut det (Acrobat Reader kan hämtas från www.adobe.se).

Folkbildningsrådet, Box 730, 101 34 Stockholm.
Tel: 08-412 48 00, fax: 08-21 88 26.
E-post: fbr@folkbildning.se
Klicka fŲr en utskriftsvšnlig version


Adress: Box 730 101 34 Stockholm Sweden Tel: +46-8-412 48 00 Fax: +46-8-21 88 26 E-mail: fbr@folkbildning.se

Producerad av Empir AB