FOLKBILDNINGSRÅDET INFORMERAR 2005-03-16
Information från Tore Persson tel. 08-412 48 09
------------------------------
Inbjudan att ansöka om utvecklingsmedel 2005
– lokala, regionala och nationella nätverk
------------------------------
Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL, är en statlig myndighet med uppdrag att främja utveckling och användning av flexibelt lärande inom folkbildningen. Som en del i detta arbete inbjuder myndigheten folkhögskolor och studieförbund att inkomma med projektansökningar till försök rörande utveckling av flexibelt lärande inom folkbildningen.
Inriktning på projektverksamheten
Det övergripande syftet med fördelningen av utvecklingsmedlen är att stödja till-växten av antalet organisationer som erbjuder flexibelt lärande med IKT-stöd i sin ordinarie verksamhet.
Under de senaste åren har ett stort antal folkbildningsorganisationer genomfört utvecklingsarbete med stöd från CFL. CFL gör därför bedömningen att det finns en god grund för en utveckling av lokala, regionala och nationella nätverk som en framtida bas för utvecklingsarbetet.
I syfte att utröna lämpliga arbetsformer och villkor för en framtida satsning på lokala, regionala och nationella nätverk, inbjuder CFL därför till en försöksverksamhet kring nätverk som stöd till utveckling av folkbildningens flexibla lärande. Projekten ska syfta till etablerande eller vidareutveckling av nätverk för stöd och erfarenhets-spridning kring utveckling av flexibelt lärande. Verksamheten ska präglas av hållbarhet och långsiktighet. Vidare ska verksamhetens innehåll och åtgärder även kunna vara öppna för aktörer utanför folkbildningens krets.
Ansökningsberättigade organisationer
Folkhögskolor och studieförbund samt existerande nätverk inom folkbildningen är berättigade att söka medel inom denna projektomgång.
Ekonomiska förutsättningar
Det enskilda projektet kan erhålla maximalt 300.000 kr för försöksverksamheten. Kostnader för egenutvärdering och rapport ska räknas in i den totala budgeten.
I projektet ingår en obligatorisk utbildning på distans i form av en nätburen lärgemenskap för alla projektledare som deltar i respektive nätverk. Utbildningen omfattar 40 timmar och kostnaden för projektledarnas tid tas inom vart projekts ram.
Utvecklingsmedel utbetalas i två omgångar: 20 % vid beviljande och resterande efter kontakt med CFLs projektmentor.
Projektmedel får ej användas för täckande av kostnader för investeringar i hårdvara.
Projekttid
Projekttiden är ett år, med projektstart augusti 2005. Slutrapport och egenutvärdering ska lämnas till Nationellt centrum för flexibelt lärande i februari 2007.
Handläggningsordning
Ansökan skall vara CFL tillhanda senast fredag 22 april 2005.
Beslut om beviljade projektmedel kommer att publiceras på myndighetens hemsida, http://www.cfl.se den 26 maj 2005. Beslut rörande tilldelning av projektmedel kan ej överklagas.
Frågor kring ansökningarna besvaras av:
Nationellt centrum för flexibelt lärande
Ledamöter av myndighetens planeringsråd
Instruktioner
Försöksansökan ska skickas in via webb. Därmed hamnar ansökan i en databas på CFL. Vi har lagt ut en länk till webbformuläret, som du ska fylla i. För att förenkla har vi även lagt ut en wordmall som du kan fylla i först. Den fungerar även som din egen kopia av ansökan.
När du arbetar med att fylla i ansökan föreslår vi att du följer arbetsgången nedan:
1. Öppna och skriv ut det här brevet (har du troligen redan gjort)
2. Spara wordmallen för att göra ett utkast till ansökan. Det är här du fyller i de olika fälten under tiden du arbetar med ansökan. Detta utkast sparas tills du formulerat ansökan klart. Den bifogade filen kallas här ”Wordmall”.
3. Klicka på länken till webbformuläret ”Ansökan om utvecklingsmedel”. Då öppnas ett formulär i webbläsaren.
4. Öppna även wordmallen (utkastet).
5. Gå från fält till fält och kopiera från utkastet till rätt fält i webb-formuläret.
6. När du är klar med att fylla i alla fält och har kontrollerat att det blivit korrekt, klicka på skicka-knappen.
OBS! Om du vill använda dig av punktlistor i ansökan bör du endast använda tecknet för bindestreck som punkttecken. Systemet kan inte hantera symboler som _, _, eller liknande.
Får du problem med att fylla i ansökan kan du ringa Lisbeth Nylund,
Lycka till med ansökan!
------------------------------------------------
FOLKBILDNINGSRÅDET INFORMERAR är ett digitalt nyhetsbrev som skickas som e-post till enskilda beställare på folkhögskolor, studieförbund, länsbildningsförbund m.fl. Varje utskick läggs också ut i mappen "Folkbildningsrådet info" > "FBR Informerar" på Folkbildningsnätet och är dessutom tillgängligt på rådets webb-plats: www.folkbildning.se > fliken "FBR info".
Eventuella bilagor skickas normalt med som så kallade pdf-dokument, vilket innebär att man måste ha gratisprogrammet Acrobat Reader för att kunna läsa dokumentet på skärmen och skriva ut det (Acrobat Reader kan hämtas från www.adobe.se).
Folkbildningsrådet, Box 730, 101 34 Stockholm.
Tel: 08-412 48 00, fax: 08-21 88 26.
|