Lšnk: Hem
Lšnk: SŲkLšnk: Hjšlp


Nät- och lärgemenskaper på nätet
Publicerad: 2005-03-24

Bifogad fil för nedladdning (Klicka på namnet för att ladda ned):
CFL-f√∂rel√§sning_10maj05.pdf 32Kb

FOLKBILDNINGSR√ÖDET INFORMERAR 2005-03-24
Information från Tore Persson tel. 08-412 48 09
------------------------------
Nätgemenskaper och lärgemenskaper på nätet
------------------------------

Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL, inbjuder i samverkan med Folkbildningsrådet till :

Nätgemenskaper och lärgemenskaper på nätet

En första föreläsningsdag i en planerad serie på temat:

Mötesbaserat samarbetslärande på nätet.

Tisdagen den 10/5 kl 10 ‚Äď 16.30 p√• Liding√∂ folkh√∂gskola i Stockholm


CFLs Kunskapsbildningsarbete kring folkbildningens flexibla lärande är erfarenhetsbaserat. Folkbildningens expertråd är navet i detta arbete som i dag, förutom antologin Folkbildning.net, har genererat sammanlagt 6 CFL-rapporter av handbokskaraktär. I dessa har vi samlat, systematiserat, sammanställt och presenterat sådana kunskaper kring folkbildningens flexibla lärande som utvecklats i folkbildningens egen praktik. Detta har varit en framgångsrik strategi. På kort tid har vi kunnat förmedla mycket kunskap om möjligheterna med ett sådant folkbildningens flexibla lärande som bevarar de goda pedagogiska traditionerna från studiecirkeln och folkhögskolekursen.

Vi tror nu att det är dags att vända ansiktet utåt och ta till oss även ny kunskap kring mötesbaserat flexibelt samarbetslärande som utvecklas utanför folkbildningen. Mycket sådan forskning sker i dag på högskolor och universitet, men ofta inte där man väntar sig att hitta den.

Med denna föreläsningsdag liksom med hela den planerade föreläsningsserien vill vi i folkbildningen introducera nya tankar kring hur ett samarbetslärande i nätbaserade möten kan se ut och vilka utmaningar folkbildningen kommer att ställas inför vad gäller framtidens lärande.

Se bilaga med utförligt program m.m.

------------------------------------------------
FOLKBILDNINGSR√ÖDET INFORMERAR √§r ett digitalt nyhetsbrev som skickas som e-post till enskilda best√§llare p√• folkh√∂gskolor, studief√∂rbund, l√§nsbildningsf√∂rbund m.fl. Varje utskick l√§ggs ocks√• ut i mappen "Folkbildningsr√•det info" > "FBR Informerar" p√• Folkbildningsn√§tet och √§r dessutom tillg√§ngligt p√• r√•dets webb-plats: www.folkbildning.se > fliken "FBR info".

Beställningar av "Folkbildningsrådet informerar" skickas till: FBR-info-prenumeration@folkbildning.net

Eventuella bilagor skickas normalt med som så kallade pdf-dokument, vilket innebär att man måste ha gratisprogrammet Acrobat Reader för att kunna läsa dokumentet på skärmen och skriva ut det (Acrobat Reader kan hämtas från www.adobe.se).

Folkbildningsrådet, Box 730, 101 34 Stockholm.
Tel: 08-412 48 00, fax: 08-21 88 26.
Klicka fŲr en utskriftsvšnlig version


Adress: Box 730 101 34 Stockholm Sweden Tel: +46-8-412 48 00 Fax: +46-8-21 88 26 E-mail: fbr@folkbildning.se

Producerad av Empir AB